Mielőtt a ratatouille ételrecept hozzávalóit és az elkészítés menetét megadnánk, jegyezzük meg, hogy egy ünnepi ebédhez szükséges alapanyagokat nagyrészt online rendeléssel is beszerezhetjük. Ám utóbbiak nagyban függnek attól, hogy milyen ételeket szeretnél elkészíteni. Néhány általános alapanyag, amit webshopból rendelhetsz:
- Hús: Pulyka, csirke, marha, vagy hal, attól függően, hogy milyen főételt tervezel.
- Zöldségek: Burgonya, répa, borsó, bab, brokkoli, és más zöldségek a körethez és a salátához.
- Fűszerek: Só, bors, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma, és más fűszerek az ízesítéshez.
- Desszert alapanyagok: Liszt, cukor, vaj, tojás, csokoládé, gyümölcsök, stb.
- Italok: Bor, pezsgő, üdítők, víz.
Ezek az alapanyagok általában szükségesek egy ünnepi ebédhez, de mindig ellenőrizd a recepteket, hogy biztosan minden szükséges hozzávalót beszerezz.
Olasz ratatouille készítése. Recept, hozzávalók
Megosztunk egy olaszos vegetáriánus főétel-receptet. A ratatouille hagyományos mediterrán zöldséges étel - lásd fenti képünket.
Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 1 nagy cukkini
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 közepes paradicsom
- 2 közepes paprika (piros és sárga)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk őket nagyobb darabokra.
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pároljuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
- Adjuk hozzá a padlizsánt és a cukkinit, majd főzzük őket 5-10 percig, amíg megpuhulnak.
- Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát, majd fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval.
- Fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony hőmérsékleten további 20-30 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak és az ízek összeérnek.
- Tálaljuk melegen, friss bagettel vagy rizzsel.
Ez az étel egészséges, tápláló és ízletes. Jó étvágyat!